Kūka bez cepšanas - ar mūsu maltajiem pulveriem un svaigi spiesto eļļu.
5. oktobris, 2021 pl. 14:05,
Nav komentāru
Garda kūka bez cepšanas. Un vienā reizē daudz nevar apēst, jo turklāt sātīga. Pagatavošanas laiks: 30min + 4-6 stundas sastingšanai ledusskapī.Pamatnei:
- 1 glāze dateles
- 1,5 glāzes indijas vai citu riekstu (es ņēmu 1 glāzi mūsu mandeļu un sezama pulvera - ērti, jo jau sasmalcināts)
- 3 ēd.k. kakao pulvera
- šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 1.5 glāzes izmērcētu indijas riekstu (es ņēmu 1 glāzi mūsu mandeļu un sezama pulvera, nedaudz aplēju ar ūdeni - ērti, jo jau sasmalcināts)
- 1/4 glāzes citronu sulas
- 50ml eļļas (es ņēmu mūsu valriekstu eļļu, kas lieliski iederas saldo ēdienu pagatavošanā)
- 400ml kokosriekstu piena
- 200g tumšās šokolādes, kas izkausēta ūdens peldē
- 50g medus vai cita saldinātāja
Pagatavošana:
- Visas pamatnes sastāvdaļas liek kombainā un maļ, kamēr izveidojas viendabīga masa.
- Iegūto masu liek formā, kuru pirms tam izklāj ar cepamo papīru.
- Visas pildījuma sastāvdaļas liek kombainā un maļ 3-5 minūtes, lai masa kļūst viendabīga un gaisīga.
- Iegūto pildījumu pagaršo un garšu piekoriģē pēc vēlmēm.
- Pildījumu lej uz pamatnes.
- Ievieto ledusskapī uz 4-6 stundām. Ja vēlas ātrāk - var arī saldētavā.
Lai labi garšo!
Nav komentāru
Komentēt
Pirkumu grozs
Pirkumu grozs ir tukšs.